DELA

Hur kan det bli så fel?

Jag beställde boken (via internet) ”Under the sky we make” av Kimberley Nicholas, angående klimat krisen – från Bokus och angav rätt adress till Kökar. Jag betalade 196 kr för boken + fraktkostnader 99 kr = 295 kr. Skulle skickas som en brevförsändelse.

Jag fick en avi från posten på Kökar angående boken jag beställt från Bokus. Jag cyklade till posten för att hämta boken men den fanns inte där. Jag frågade hur jag kunde få boken till min brevlåda på Kökar. Posten på Kökar kunde inte svara på den frågan. Jag ringde till Sviby poststation och frågade hur jag kunde få min bok till min brevlåda på Kökar. Sviby poststation kunde inte svara på den frågan. Enligt kundtjänst skulle jag först betala en postavgift – sen en tullavgift. Men hon kunde inte svara på hur och var jag betalar dessa tillkommande avgifter.

 

Denna vedervärdiga byråkrati har tydligen EU som ursprung, enligt Posten. Boken kan jag inte få till Kökar och min brevlåda- trots att jag betalat fraktkostnaden? All denna byråkrati- medan folk köper tullfri alkohol och tobak på färjorna utan byråkrati. Denna händelse sker 2021 inom EU, som skapades för frihandel inom europas gränser- det vill säga tullfria varor och tjänster mellan länder i europa.

Hur kan det bli så fel?

BERNT BALCK