DELA
Foto: Jonas Edsvik<07_Bildrubrik>GRAVGÅRDEN BLIR BOK Folke Wickström och Jerker Örjans har tillbringat många timmar på gravgården i Mariehamn. Nu resulterar forskningsarbetet i en bok.

Gravgården är fönstret till Mariehamns historia

Lagom till Allhelgonaafton ger Folke Wickström och Jerker Örjans ut boken ”Ljus över gravgården”.

Duon Wickström-Örjans har jobbat med boken de senaste tre åren, egentligen sedan deras förra projekt ”Boken om Mariehamn” blev klar. Boken om gravgården i Mariehamn illustreras också den med teckningar signerade Folke Wickström.

– Det är inte lätt för oss att redogöra för vem som egentligen skriver vad, men det är alldeles klart vem av oss som tecknar. Det är nog delvis tack vare tecknandet som samarbetet fungerar så bra, säger Jerker Örjans.

Wickström och Örjans vistades på gravgården en hel del i samband med Mariehamnsboken, och fick småningom upp ögonen för det fyrtiotal k-märkta gravar som finns på gravgården.

– Gravarna som borde uppmärksammas är enligt vår mening det dubbla. I boken presenterar vi ungefär hundra gravar, säger Wickström.

Läs hela artikeln om gravgården där Folke Wickström och Jerker Örjans berättar om tre intressanta gravar i papperstidningen eller e-Nyan!