DELA

Ge unga musiker den chans de förtjänar

Det åländska musiklivet är, och har sedan länge varit unikt på grund av det stora utbud hobbymusiker som finns här. Många av de som i dag är en del av det åländska ”finkulturen” har börjat sin bana hemma i någon bandmedlems garage.

Vi läser
i tidningen om vikten av att unga har en meningsfull fritid och vi vet av egen erfarenhet vilka fördelar som följer med känslan av att höra till ett band, en grupp, precis på samma sätt som man hör till till exempel ett idrottslag. Den subkultur man kan kalla denna uppsjö av band och musiker som finns på Åland, tär väldigt lite, för att inte säga överhuvudtaget inte alls, på de samhälleliga resurserna.
Inga lokaler tillhandahålls, inga ledare avlönas, inga bidrag söks eller ges. Men nyttan av denna sysselsättning och det kulturutbud det genererar kan vi alla njuta av.

Vi anser
att det är dags för de ansvariga i främst fritidssektorn i kommunerna och främst Mariehamns stad, att se till att ge dessa unga aktiva musiker den chans de förtjänar, att utöva sin fritidssysselsättning. De kräver inte allting betalt eller stora utrymmen på Alandica eller full service av någon vuxen.
De vill bara spela sin musik. Låt dem göra det.
Cita Nylund
Jessy Eckerman-Hartvik
Alexandra Holmqvist
Thomas Hartvik
Svenna Granit
Jennie Eriksson
Jonathan Grönqvist
Susy Ahlström
Marcus Enroos
Pär Löthman
Jasper Darmark
Bea Nordin
Dexter Mäkelä
Torgny Stjärnfelt
Leo Lundberg
Therese Lund-Ekstrand
Sonja Nordenswan
Casper Tötterman
Kristoffer Gottberg
Tony Mattsson
Conrad Tötterman
Laura Gäddnäs
Jochum Juslin
Igge Holmberg
Elvis Ahlgren
Jan-Marco Rumander
Kim Darmark
Johan ”Joppan” Karlsson
Niclas Stjärnfelt