DELA

För billigt på Rosella

Trafiken Mariehamn – Kapellskär är en av de viktigare linjerna för ålänningarna. Utan den linjen förflyttas vi i stort sett tillbaka till tiden före 1959 då Viking började färjetrafiken. Då var det bara nattresor som gällde under obekväma förhållanden. Att resa via Långnäs är inget bra alternativ, man vet aldrig om färjan kommer att lägga till eller inte. För en resa över dagen till Sverige finns egentligen bara ett alternativ, Helsingforsbåten klockan 04.30 på morgonen till Stockholm och retur med ankomst ca 23.40 till Mariehamn. Helsingforsbåtarna är inte planerade för däcksresenärer och saknar bekväma sittplatser, man måste alltså ta hytt till dyr extrakostnad för några timmars vila om man inte vill sitta i en tom cafeteria.
Cinderella är inget alternativ för en dagstur och med Eckerölinjens nuvarande turlista är inte det heller ett alternativ.

Att lägga Rosella stilla en stor del av vin tern är alltså mycket dåligt för oss som bor på Åland. Men vi måste förstå att Viking Line inte kan göra som skärgårdsfärjorna och köra gratis! Det görs ofta jämförelser med Gotland och jag reser själv ibland dit. Jag har nyligen bokat en resa till Visby och den kostar med pensionärsrabatt 614 kronor – utan bussförbindelsen till Nynäshamn! Med buss hade det kostat 812 kronor. Det skulle med dagens kronkurs bli ca 98 euro med buss. Jämför dagens pris med Viking Club rabatt på 16 euro t./r med buss till Stockholm. Båtresan är visserligen betydligt kortare, ca 34 sjömil mot 81 för Nynäshamn – Visby, men bussresan till Nynäshamn är kortare.

Om jag räknar om mitt biljettpris t/r med båten till Visby och justerar för resans längd så skulle det kosta 258 kronor eller 31 euro med Rosella – utan bussen. Vi skall då komma ihåg att Gotlandstrafiken är statligt subventionerad med ca 400 miljoner kronor per år vilket åtminstone delvis bör kompensera för taxfree försäljningen. Till saken hör att priserna på Gotlandsfärjorna är snåriga, det finns fyra priskategorier ombord beroende på var man sitter och tillägg för att kunna boka om biljetten. På de mindre så kallade snabbfärjorna som idag kör på samma tidtabell som de stora, betalar man högsta priset men får sämre utrymmen.

Min uppfattning är att Viking Line mycket väl kan höja biljettpriserna på Rosella utan att tappa resenärer, det är viktigare att ha en året runt trafik. Att det kommer att gnällas är givet, ålänningarna är vana att resa i det närmaste gratis men betalar skyhöga priser i mataffärerna! Dessutom kanske Viking Line riskerar att tappa kunder permanent både på frakt- och passagerarsidan och åtminstone tappar man goodwill om Rosella ligger stilla.
Till sist vill jag tacka Rosellas personal som alltid varit vänlig, man känner sig välkommen till skillnad mot Gotlandsfärjorna där man i stort sett ignoreras.
Jan Grönstrand