DELA

Fläckar på jämställdhetsskölden

Landskapsregeringens förvaltningschef Arne Selander har begärt att få vara deltidspappaledig för att vara hemma med sina barn. Detta har föranlett kritik. Jag tycker dock Selanders strävanden är kloka. Det gynnar inte bara Selanders familj och de framtida ålänningar som växer upp där på Norragatan.

Det gynnar också landskapsregeringen som får en förvaltningschef som varit pappaledig och utvecklats som person och som ledare. Forskning i ämnet visar att det gör den som hanterat den logistik och kommunikation med mera som det innebär att ha ansvar för barnen. Det gynnar också samhället som helhet om t.o.m. landskapets högsta tjänsteman kan ta ledigt och också gör det eftersom ytterligare trend-is bryts och fler barn får växa upp med båda sina föräldrar närvarande. Kritiken har handlat om att Selander nog minsann borde hålla sig på jobb särskilt nu i dessa tider när det krävs handfast navigering av landskapsskutan. Dessutom är ju en annan karl ledig på samma firma som i princip spelar andra fiolen. Sammantaget har situationen tydligen lett till ögonvimmel. Förvisso är det är viktigt med en fungerande förvaltningschefsfunktion men organisationen måste för tusan tåla detta.

Tänk om karlarna blir sjuka då? Skulle samma kritik uppstå då? ”Håll er på jobb, här har vi inte tid att ligga hemma sjuka”; givetvis inte. Det är normalt och kan hända, att vara pappaledig är fortfarande inte riktigt acceptabelt. Detta skickar illavarslande signaler till andra tjänstemän; räkna med att få försvara ditt beslut om vill vara pappaledig. Det lyser igenom vissa brister i den annars välpolerade jämställdhetsskölden som man bär för att vara politiskt korrekt. Gnid bort dessa fläckar och uppskatta istället det som kloka karlar Selander och Silverström gör och se till att möjliggöra och förenkla för flera att gå i deras fotspår med början på attitydnivå.
Danne Sundman