DELA

Fastighetsskatt dåligt förslag

Nu verkar det ingen visa sig hur idiotiskt vissa av våra politiker tänker. Först hade vi ett utflaggningshot av Eckerö Linjens m/s Eckerö och Birka Paradise. Politikerna stod och tittade på och trodde väl att det var tomma hot istället för att agera. Men som vi vet är det idag ett faktum.
Genom utflaggningen var många ”tvungna” att börja jobba för ett svenskt bolag och därmed betala skatt till Sverige. Detta med en lägre lön än sjömannen hade då han jobbade under finsk/åländsk flagg.
Nu sitter många med villor de betalar av med en lägre inkomst än de hade då de budgeterade och byggde eller köpte sin bostad. Och nu vill Johan Ehn att dessa sjömän ska betala fastighetsskatt utöver det. Bor man däremot på hyra slipper man den skatten.
Jag har aldrig haft höga tankar om våra politiker. Men så här korkade förslag har jag inte sett eller hört innan. Det borde väl dessutom vara diskriminerande. Är det den typen av tankar som cirkulerar i skallen på våra folkvalda så borde vi nog tänka till lite vid nästa val.
Saylor