DELA

Farligt skuldsätta Åland

Det är trevligt att pensionerade ledarskribenten Harriet Tuominen 12/12 oroar sig för Centerns framtid och i synnerhet relationen mellan partiledaren (Veronica Thörnroos) och gruppledaren (Harry Jansson).

Jag måste för egen del meddela att ingenting kommer att få störa Centerns målsättning inför valet 2019: att trygga en så stor valseger för Centern att det nuvarande vanstyret av Åland begränsas till pågående mandatperiod. Det enda som oroar mig och många andra ålänningar är hur stor skada regeringsblocket Lib-MSÅ-S ännu hinner förorsaka det åländska samhället.

Tyvärr är det ju så att Sjögren-regeringen ännu har 18 månader på sig att skapa ytterligare kaos för både de egna underlydande myndigheterna och kommunerna, lägga fram pinsamt undermåliga lagförslag, missa i intressebevakningen och värst av allt: hinna påbörja en våldsam och onödig skuldsättning av det offentliga Åland. I ett läge där Åland inte kontrollerar inkomsterna är skuldvägen direkt farlig för själva tilltron till självstyrelsen.

Istället för att ägna sig åt fria fantasier borde HT ägna ovanstående frågor större uppmärksamhet. I alla fall till de delar ideologin inte skymmer sikten.

Harry Jansson (C)

Gruppledare Centern