DELA

Ett paket som skapar julglädje

Julklappar och julmat är en självklarhet för oss, både bland barn och vuxna. För många i Östeuropa är julen inte lika självklar. För sextonde året i rad (femte året på Åland ) skickar Hoppets Stjärna julpaket till fattiga barnfamiljer, åldringar och barn på sjukhus och barnhem i Östeuropa.
Förra året förmedlade föreningen tusentals paket med mat, godis, julpynt, hygienartiklar, skolmaterial m.m. till behövande i Lettland, Litauen och Vitryssland. (På grund av ytterligare skärpta tullbestämmelser kan paket i år inte föras till Vitryssland). Årets insamling går till Lettland och Litauen.

I matpaketen sätter man livsmedel för en familj eller för en åldring. Innehållet kan bl.a. vara ris, havregryn, mannagryn, makaroni, vetemjöl, te, kakao, kaffe, kex, cornflakes/ frukostflingor, torkad frukt, konserverad frukt, pepparkakor, russin, godis och choklad samt julpynt av alla slag samt hygienartiklar som tvål, schampo, tandkräm och tandborstar.
I paket avsedda för familjer kan man ytterligare packa pennor, kritor, skriv- och målarböcker, suddgummin, tåliga leksaker samt sportutrustning. Skriv på paketet om det är avsett för en familj eller för en åldring.

Man kan också packa julklappar som förmedlas till barn i fattiga familjer, barnhem och sjukhus. Åldern på barnen är noll till aderton år. Märk paketen med ”girl!” för flicka och ”boy” för pojke och för vilken ålder paketet passar. Man kan också packa oinslagna presenter i lådor.
Om man vill bidra till denna insamling men inte själv har tid att packa paket kan man betala 25 euro, märkt ”julpaket” för varje paket man vill ge till något av våra bankkonton. Hoppets Stjärna har konton i alla banker. Vi packar då paketen från dig.

Dina paket behöver vi få in senast 19.11 och penninggåvor gärna lite tidigare för att vi skall hinna omvandla dem till paket.
Mottagningsställe för paket är:
Storagatan 10 (ingång från gården), Mariehamn
Tel. Ildikó Stormbom 0400 364999 (obs! endast kvällstid) under tiden 4.11-19.11 tisdagar och onsdagar kl. 18.00-20.00 och lördagar kl. 11.00-14.00
Mera information finns också på Hoppets Stjärnas hemsidor. Gå in på www.hoppetsstjarna.fi och klicka därefter på Hoppets Stjärna Finland, sen på Så här hjälper du och vidare på Julpaket till Östeuropa.
Vi hoppas på ett gott insamlingsresultat också i år och ger på detta sätt en god jul till många nödlidande medmänniskor.”

Ildikó Stormbom
Informatör Hoppets Stjärna r.f.