DELA

Ett klokt val!

Vi kommer att lägga vår röst på en kandidat från den liberala listan.

På listan finns tre bra kandidater som ställer upp för att ta hand om våra frågor i riksdagen. De är beredda att arbeta hårt i Helsingfors för att göra vår röst hörd. De kommer att vara pålästa, målmedvetna och alltid på plats när viktiga frågor avhandlas. De kommer att ha goda kontakter, samarbeta med alla och göra allt för att förbättra samarbetsklimatet mellan Åland och riket vilket är särskilt viktigt nu när självstyrelsystemet och självstyrelselagen ska förnyas.

Den liberala listan toppas av en erfaren kandidat Mats Perämaa, tidigare finansminister, och två nya ivriga kandidater Julia Birney och Kent Eriksson. De har en gemensam plattform och ett gemensamt valprogram. Därför vet vi vad vi får när vi lägger vår röst på den liberala listan.

Vi har varit med ett tag i politiken, haft olika uppdrag bland annat som talman, lantråd och riksdagsledamot och därför vet vi mycket väl hur viktigt det är att Åland skickar rätt person till Helsingfors. Vi har arbetat med olika riksdagsledamöter, riksdagar och regeringar och vi vet vilken avgörande roll den åländska riksdagsledamoten kan ha för att ta tillvara de åländska intressena.

Gör som vi, lägg din röst på en liberal kandidat i riksdagsvalet, då får vi en ålänning som är fristående från och inte bunden av lojaliteter till rikspartierna . Vi får en person som tänker själv, som företräder alla ålänningar och som ingår i den svenska riksdagsgruppen men samarbetar med alla partier i riksdagen både nationellt och internationellt.

Viveka Eriksson

Gunnar Jansson