DELA

En dålig dag?

Läser allt som oftast Nina Fellmans (NF) ledare med behållning, men 19.08.10 kan man ju hoppas att berodde på ”en dålig dag”.
Visst, vi har en jättebra skola, engagerade lärare, tämligen obefintlig mobbning, skolbespisning som slår det mesta inom närregionerna, hjälp åt dom som behöver det.
Sen spårar ledaren ur. ”Som skapare av lika möjligheter för alla”, i ”Sticket” fortsätter hon att hacka ner det svenska förslaget att erbjuda specialundervisning för särskilt begåvade elever.
”Lika möjligheter”, kan NF precisera skillnaden mellan en elev som till exempel har svårt i skolan på grund av läs- och skrivsvårigheter och en elev som är uttråkad på grund av att hans/hennes inlärningskurva är brantare? Dessa ”lika möjligheter” bör väl i rimlighetens namn riktas åt båda håll, eller vill NF att samtliga elever går ut nian med exakt samma medelbetyg?
AB

Som svar på den sista frågan, som antagligen var retorisk, nej.
Jag har inget emot specialundervisning, däremot tror jag att en satsning på speciella elitklasser för särskilt begåvade elever är fel, av de orsaker jag beskrev i sticket.
Nina Fellman
chefredaktör
Nya Åland