DELA

Det som funkar är bra

”Felet med vår värld är att de dumma är så säkra på sin sak och de kloka så fulla av tvivel.” (Bertrand Russel)

Om du någonsin varit sjuk och inte fått hjälp av den vanliga vården så tror jag tammefan att du söker bot vart som helst för att bli frisk!
Jag har provat det mesta och betalat massor med pengar till kvacksalvare innan jag fått den behandling som hjälpt. Nu vet jag VAD som fungerar.
Men jag har också stött på en hel hög läkare som jag klassar likvärdigt som kvacksalvare. De flesta läkare skiter fullständigt i vad man har för fel. Bara dom får skriva ut en ask Burana eller Panadol, så tror dom att dom är värda sin lön. (och får gratis mjölk i kaffet, städerskorna som verkligen gör sitt jobb får vara utan)
Visst finns det ett fåtal läkare som kan sitt jobb men DOM är svåra att få tag på.
(Tyvärr är bara Dr. House en tv-figur och Cityakuten är fiction…)

Den västerländska medicinkulturen tar ju aldrig reda på och botar ORSAKEN till man blir sjuk, meningen är bara att dämpa sjukdomssymptomen med massor av kemiska sammansättningar som kallas medicin som ger mer biverkningar än vad dom hjälper.
Och det känns som den bara fungerar när skadan redan är skedd, så som diabetes, cancer, benbrott, kejsarsnitt, diskbråck eller om man behöver en operation eller transplantation med mera. Eller om man vill vara SJUKSKRIVEN!
Det vill inte jag, jag vill vara frisk, och då testar jag allt vad som går och provar mej fram tills jag hittar det som fungerar! Kosta vad det kosta vill, ont gör ont! Vem VILL vara sjuk?
Man blir sjukare av att vara sjuk. Det ska pappersvändas på sjukhus, FPA, apotek, resor hit och dit till ställen där man inte förstår språket som talas.
Återkrav och reseersättningar, papper som fattas, läkare och pappersvändare som missförstår, nonchalans, dumdristighet, gissningsdiagnoser och ekonomin och hälsan åt helvete!
Mestadels har jag känt mej som en försökskanin på sjukhus och hälsocentraler och dom flesta läkare har gjort mej till åtlöje, kränkt och fördummat mej, suckat, ryckt på axlarna, himlat med ögonen. Ibland blir man verkligen förvånad av vad dom kan ge för diagnos!

Jag skulle enkelt kunna bli läkare utav den erfarenhet jag har från sjukhus och hälsocentraler. Det spelar ingen roll vad man har för problem, receptblocket fram tvärt, Burana som ”kur”, kom tillbaka om det inte hjälper. (får läkare provision på vad dom skriver ut?)
Man kommer tillbaka, samma problem, annan läkare, samma kur, kom tillbaka om det inte hjälper. (har dom blivit smartare sen sist då eller?). Är man dessutom överviktig eller rökare så behöver man inte ens visa sej där, för då har dom diagnosen färdig så fort man öppnar dörren. (nej, suckas det högt, nu kommer det en sån där fet, gnällig kärring igen som röker!..suck)
Då spelar det ingen roll vad man har för fel, då måste man banta och sluta röka, även om man kommer dit med en brännskada så beror det på vikten…
Man slussas runt till nya läkare, måste berätta samma visa varje gång,
(ingen orkar läsa journalen)
(ingen orkar lyssna heller)

Till sist får man en depression av all stress och oförståelse och då skickas man till mentalvårdsbyrån.
Antingen är man hypokondriker, psyksjuk, sällskapssjuk, tyck-synd-om-mej-syndromet, vill-ha-medicin-sjukan, gnällkärring… bara dom slipper se patienten, istället för att försöka ta reda på vad som är fel.
Men som sagt, det finns lika många dåliga läkare som det finns kvacksalvare på stan.
Hittar man en bra läkare eller en kunnig person inom alternativvården, då kan man skatta sej lycklig. Jag har betalt dyrt för att hitta dom.
Den alternativa metoden kanske inte fungerar på alla, men det gör inte den västerländska heller. Det kan min kropp gå i god för med gott exempel!
Jag tycker att ni ska samarbeta istället för att kasta skit på varandra. Det som inte funkar med västerländskt kanske funkar med alternativt, eller vice versa men se upp för oseriösa utövare och läkare.
Ni kan ju inte bara blunda för allt annat än det ni läst i ”eran” bok.

Hur jag hittade fram till TCM och Dr. Wayne Geng, (som är utbildad på Shanghai University of TCM i Kina, inte på någon 2 veckor skurs på någon SPA-anläggning i Hyltebruk)
Min syster hade sådan ryggvärk att hon knappt kunde gå.
(lumbago heter det alltid på läkarspråk, vad det än är med ryggen, jag borde bli läkare)
Jag sa till min syster att det är ju ingen vits att sitta på akuten och vänta på ingenting, för det är precis det dom gör, ingenting. Dom tittar på ryggen och vill att man ska vrida sej i alla möjliga konstiga ställningar för att få det bekräftat att det gör ont, (för man kan inte lita på vad patienten säger), sen skriver dom ut Burana och ett sjukintyg så man inte kan förtjäna pengar, bara ha ont.
Så jag sa till henne; Vi provar en kines. Jag kommer väl ihåg när hon skulle dit, hon drussade med små, små steg som om hon hade fötterna bundna i varandra.

Vi skulle ner för en trappa och jag tänkte för mej själv; hur ska hon komma upp?
Nåja, kinesen kikade lite på henne, satte en nål mitt i pannan mellan ögonbrynen och en nål på sidan av handleden. Sen bad han henne att hon skulle niga. Jaha, tänkte jag, nu trillar hon av smärta!
För att korta av det hela lite, så innan vi kom därifrån (45 min), så både sprang och hoppade min syster i korridoren?????
Hjälpt av 2 nålar !!!
Sen var jag patient!
Tack massor Dr. Wayne Geng

Hur jag hittade fram till Homeopati
En av grannarnas hästar var så dålig att veterinären sa att den skulle avlivas, den hade fått mediciner och inte blivit bättre.
Grannen menade på att den kan inte avlivas bara så där, den var ju inte ens gammal. Då kom en annan granne, homeopat, och tittade på hästen en stund, gick in i skogen, plockade några kvistar och annat, gav till hästen och sa till hästägaren:
– Vänta någon dag.
Ja, ett par dagar gick och hästen var som ny!
När jag sen blev sjuk och inte fick den hjälp jag ville ha från sjukhuset då kände jag mej som den där hästen. (avlivning nästa). Då mindes jag igen den där konstiga grejen med hästen och kvistarna.

Googlade om homeopati och fastnade för att den var ofarlig och naturlig.
Sökte mej till en homeopat och blev så väl bemött, inga himlande med ögonen, inga kränkningar, inga obehagliga undersökningar.
Bara en massa frågor, och min kropp berättade vad den hade för fel. Jag fick X antal kurer och mådde duktigt mycket bättre efter ett tag, biverkningarna jag fick av detta var bara positivt!
Tack massor Mia
Vem som helst får kalla sej Homeopat, det har förstört mycket för dom seriöst utbildade homeopaterna.

Det är ingen vad jag vet som dött av homeopati eller akupunktur. Om det är något som håller på att dö ut så är det nog den västerländska medicinen, om inte annat så deras patienter, läs detta;
”År 1976 förekom i Bogota i Colombia en läkarstrejk som varade i 52 dagar. Under denna tid ägnade sig läkarna bara åt akuta nödsituationer. National Catholic Reporter beskrev ”några ovanliga bieffekter” av strejken.
Antalet dödsfall gick ner med trettiofem procent.
En talesman för Colombias begravningsentreprenörsförbund sade: ”Det kan vara en tillfällighet men det är ett faktum”
En artonprocentig nedgång i dödsfallsfrekvensen inträffade i Los Angeles County år 1976 när läkarna där gick i strejk för att protestera mot de kraftiga höjningarna av premierna för felbehandlingsförsäkringarna.

Dr Milton Roemer, professor vid Health Care Administration, UCLA, undersökte sjutton större sjukhus och fann att sextio procent färre operationer hade utförts.
När strejken tog slut och de medicinska kvarnarna började mala igen gick dödsfallsfrekvensen direkt tillbaka till vad den hade varit före strejken.
Samma sak hände i Israel år 1973 när läkarna reducerade sin dagliga patientkontakt från 65 000 till 7 000.
Strejken varade i en månad.
Enligt Jerusalems begravningsförening sjönk den israeliska dödsfallsfrekvensen med femtio procent under den månaden. En sådan kraftig minskning av mortaliteten hade inte förekommit sedan den senaste läkarstrejken tjugo år tidigare!
När läkarna ombads att förklara detta fenomen sade de att eftersom de bara hade ägnat sig åt akuta fall kunde de inrikta alla sina krafter och förmågor på de verkligt svårt sjuka patienterna.
När de inte behövde lyssna till genomsnittspatientens dagliga besvärligheter, som tydligtvis betraktades som oviktiga, kunde de hänge sig åt livräddande åtgärder.

Det är inte ett så dåligt svar.
Jag har hela tiden menat att vi behöver en ständig ”läkarstrejk”. Om läkarna inskränkte sina engagemang med nittio procent och bara ägnade sig åt akuta nödsituationer har jag inga tvivel på att alla skulle må bättre.”
(ROBERT S. MENDELSOHN i boken ”Den vita lögnen”)

Äkta TCM traditionell kinesisk medicin baserar sej på studier i Kina, inte i Motala eller Gnarp i Sverige.
Jag kallar inte någon för akupunktör om dom inte kan kinesiska flytande både i tal och skrift. TCM är både västerländsk medicin, akupunktur och örtmedicin med mera.
Det är ett övergrepp att kalla det som finns här för akupunktur, det borde kallas nålbehandling.
Den funkar säkert mot smärta men det är inte TCM, det är inte akupunktur. Den västerländska ”akupunkturen” har ju tagit sina nålningspunkter från den Äkta kinesiska akupunkturen, hur förklaras det?
Då duger den minsann, inget västerlänningarna kunnat kommit på själv!!! Det är STORA differenser i TCM och medicinsk akupunktur (nålbehandling).
Och äkta TCM-traditionell kinesisk medicin fungerar, 1.300.000.000 kineser kan inte ha fel.

Homeopati är för svårt att förklara, lägger en länk för dom trångsynta:
http://www.svenskahomeopater.se/Vad%C3%A4rhomeopati/tabid/57/language/sv-SE/Default.aspx
Har även provat naprapat och kiropraktor men det funkade inte för mej.
Tänker prova zonterapi om jag finner någon med gedigen utbildning och erfarenhet och goda referenser.
Istället för att ränna till läkare nu, för problem jag hade förut och käka Burana som popcorn, så är jag nu pigg och medicinfri.

Jag vill att flera skriver till tidningen och berättar om hur ni blivit hjälpta av alternativ medicin, det är inte så många som förstår hur och att det fungerar. Och det beror på att dom oseriösa utövarna har förstört de seriösa utövarnas rykte.
Ni kanske tror att alternativ medicin är psykisk? Ja kanske det men det funkar i varje fall!
Tack Dr.Wayne Geng
Tack Mia Homeopaten
Tack Johan Osteopaten
Tack Ove Mattsson ÅHS
Tack Per Hellman UAS
Susann Eklund