DELA

Det gör inte så mycket om man kör i fyllan

Jag trodde samhället arbetade för att få bort rattfylla., men så verkar det ej vara. Samhället säger ju klart ut att om man kör i fyllan så får man nästan inget straff.

Jag vart så glad för en tid sedan när jag läste en artikel om en person som åkte fast för tionde gången för rattfylla. Vansinnigt är vad det är och samhället borde sätta ner foten och säga ”sånt här är inte tillåtet”. Min glädje bestod i att äntligen sätter samhället ner foten och säger till på skarpen.
Personen dömdes till fängelse och bilen skulle beslagtas. Personen ifråga dömdes till sex månader och tjugo dagars fängelse, det vill säga 202 dagar.
Nu har det ändrats till 21 dagars samhälls tjänst. Vad är det för straff? Är man arbetslös så blir man väl bara glad om man får nåt att göra i 21 dagar. Bilen får han behålla också.

Med detta måste ju samhället vilja säga att det inte gör så mycket om man kör i fyllan. Men det är väl inte att bli förvånad över, hela vårt samhälle bygger ju på billig taxfree sprit, så inte kan vi väl straffa folk som köper sprit och får samhället att gå runt.
Jag anser att alla mänskor kan göra ett misstag och har man kört i fyllan för första gången, så kan ett lindrigt straff vara grundat. Händer det en gång till så har man fått sin chans. Så bort med körkortet för alltid och riktigt fängelse. Och det ska inte spela någon roll om det var för 20 år sedan, man har fått sin chans och den är avverkad.

Varför dömer man en person till villkorligt fängelse? Det är ju samma sak som att säga hej här får du tre månaders fängelse på lossas.

Henrik Hagström