DELA

Bilister – visa hästarna lite hänsyn

Ännu en gång tvingas jag bli förundrad över hur lite hänsyn vissa bilister ger till en person med hästar i trafiken. Jag förstår verkligen inte hur det kan vara så fruktansvärt svårt att bara sakta in lite, bara lite. Ja, det kanske är ett val man gör om man går ut i trafiken med sina hästar. Men ibland har man inget val.

Och jag själv tar faktiskt ibland med flit, ut mina hästar i trafiken, för att dom ska kunna fortsätta vara dom trafiksäkra hästar som dom är. Vi får faktiskt vara på vägen vi också. Men HUR är det ens möjligt att dom ska få fortsätta vara det, trafiksäkra alltså, när man varenda gång möter bilister, som rent ut sagt kör som idioter?

I dag sköt en bil stenskott i min ena häst, hon blev livrädd. Det är såklart sånt som kan hända och det är okej. Men när bilarna precis bakom sen bara bränner förbi i minst 70km/tim utan att ens väja för oss, det gör saken verkligen inte bättre.

Om nu du som kör bil inte bryr dig om ditt eget liv och faktiskt vill få in en häst, som väger lika mycket som en älg, genom framrutan så visst. Men snälla, respektera MITT och mina hästars liv i alla fall. Jag blir så arg och så ledsen. Det är inte så svårt att visa lite hänsyn och respekt till sina medtrafikanter.

Vi gör i alla fall så gott vi kan.

Sophie Nylund