DELA

Bättre med Alko i staden

Jag läser i tidningen att Alko flyttar till Maxinge.och då dyker genast en massa tankar och frågor om det är ett bra beslut.
Min reaktion är att det är på alla sätt dåligt.Visserligen säger man att man planerar att våren 2014 öppna en butik i Mariehamn. Om man hittar en lokal. Eftersom även Alko arbetar enligt affärsmässiga principer kan man befara att det inte är lönsamt att ha flera Alko butiker på Åland.

Äldre
människor flyttar till Mariehamn för att ha service på gångavstånd. Nu försvinner den den möjligheten. De som kommer med buss till staden har svårare att ta sig till Maxinge.
Vi äldre, som har levat våra liv i skuggan av förbudslagen och har upplevt tiden med Alko kort och vi kvinnor som aldrig haft ett Alko kort har en ambivalent inställning till alkohålen. Jag var själv över 40 år innan jag vågade öppna dörren till Alko. Det var ju skamligt i synnerhet för kvinnor att besöka den butiken..

Nu när vi äntligen känner oss lite friare. Vi vågar bjuda våra vänner på vin till maten. Vi vågar rådfråga expediterna på Alko om vilka viner som passar till olika maträtter. Vi behöver inte längre skämmas över att vi varit inne på Alko och köpt oss ett par flaslor vin. Vi är inga storkonsumenter men vi är många.
Flyttningen av Alko till Maxine känns inte alls bra. Ingen har frågat oss kunder hur vi vill ha det och därför önskar jag att beslutet återtas och Alko stannar i Mariehamn.
Mirjam Öberg