DELA

Är vaccintvånget liberalism?

John Holmberg hyllar på insändarplats tvångsvaccineringen av vårdpersonal, och trots att han tillhör ett parti som skall vara liberalt, så förespråkar han dessutom möjligheten att alla företag ska få kräva vaccinationsintyg av personalen.

Detta skulle enligt Holmberg ”på intet sätt påverka individens frihet”. Ett uttalande som är så absurt så att man hoppas att det är ett feltryck.

Det är svårt att komma på något mer integritetskränkande än att ställas utanför inte bara en del, utan hela arbetsmarknaden! Holmberg som påstår sig driva en politisk ”arbetslinje”, ser inga som helst problem med att stänga ute människor från möjligheten att försörja sig själva.

Alla kan faktiskt inte ta vaccinet, trots att trångsynta människor gärna ser hela gruppen som bångstyriga foliehattar som ”inte vill”.

Holmberg har helt missat två viktiga aspekter. För det första så kan ingen svara på hur stor skillnaden är i att överföra smitta mellan ovaccinerade och vaccinerade, mer än att skillnaden är marginell. Inte direkt några fakta att basera ett tvång på.

Det andra Holmberg borde kolla upp, är innebörden av liberalism. För det här är dess raka motsats.

STELLAN EGELAND