DELA

Äntligen promillegräns på tapeten igen

Jag stöder absolut 0,2 promille som gräns. Och ännu viktigare att få ner gränsen för grov rattonykterhet. Men inför absolut inte begreppet rattfylleriförseelse. Varför ska vi dalta med rattfylleristerna när alla länder runt oss stramar åt lagstiftningen.
0,2 promille är på förslag i fastlandet och redan infört i Sverige. Detta tycker jag sänder ut fel signaler till medborgarna. Det gör inte så mycket om man kör lite i fyllan bara man inte är aspackad. Nej tack. Jag vill ha en lagstiftning som gör att vår syn på att köra i fyllan ändras till att ska man köra bil ska man va nykter. Och inte en mer tillåtande attityd till alkohol och trafik.
Många hävdar att det är inte de med 0,3 promille som ställer till det i trafiken. och det är rätt., men det finns tydliga siffror från Sverige att sänkt promillegräns även gör att antalet grovt rattonyktra minskar. Varför? Jo för att det ändrar på människors attityder. Varför ska vi inte ändra på detta på Åland?
Nej inget daltande med rattfylleri förseelse tack.

Att ta körkortet av de som kör i fyllan har på senare tid visat sig vara en åtgärd som inte fungerar för nu har ganska många åkt fast för fyllekörning och körning utan körkort. Därför tycker jag man kunde kombinera flera olika åtgärder.
Den dömde får välja om bilen ska förverkas eller så betalar den dömde för alkolås och installation av detta. Utan bil eller bil med alkolås så kan man inte köra i fyllan. Dessutom löser det frågan om rättvist straff för annars kanske en blir av med en bil värd 500 euro medan en annan blir av med en bil värd 80.000 euro. Har man en bil värd 500 euro kanske man inte vill satsa 1.500 euro installationskostnader på den utan låter staten förverka den., medan den med en ny bil troligen väljer alkolås, men det viktiga är att man kan välja.

På sjön vill jag se samma regler som i Sverige. Det är en bra modell.

Man läser också i dag att langningen till unga ökar. Jag skulle vilja jämställa straffen för att sälja drogen alkohol till minderåriga med att sälja andra droger.

Henrik Hagström