DELA

Amputerad vill få protes på Åland

I lördags lanserade vi en insamlinsaktion för Edrissa Jatta, en amputerad kille i Gambia som vill få ett protesben på Åland .
Vi hade en kort men bra konsert med åländska duon, Julia och Johanna. Sångerskorna blev rörda när de läste om Edrissas situation och erbjöd sig att uppträda gratis.
Edrissa bröt benet under en fotbollsmatch. Familjen förknippade det med vidskepelse och vägrade söka läkarvård. Hans situation blev värre och det tog tid innan familjen var övertygad om att ta honom till sjukhuset. Läkarna hade inget annat val än att amputera benet.

Som många amputerade i Gambia, började Edrisa att söka hjälp i Europa för att få ett bättre protesben. Han var i kontakt med Ability Technology Group i London, men de ville ha 6100 pund som behandlings- och arbetskostnad. Oftast är det välgörenhetsorganisationer som hjälper med sådana kostnader.

När jag fick höra om hans predikament började jag kolla runt inom Finland och Sverige om det finns möjlighet att få det billigare. En bekant tipsade mig om åländska företaget, HOT Hjälpmedel AB.
Företagets VD och ortopedingenjören, David Jonsson vill hjälpa killen att förändra sitt liv. Edrissa ska bara betala för materialet han (David) behöver för att laga benet.

Nu har vi öppnat ett konto på Ålandsbanken för ni som vill hjälpa till genom att skänka pengar. Målet är att göra det möjligt för honom att resa till Åland och få hjälpen hos HOT Hjälpmedel AB.
Kontonummer: 660100-10074938
BIC: AABAFI22

Hjälp oss att hjälpa Edrisa!
Alieu Khan
Insamlingens samordnare
alieu.khan@hejaland.ax