DELA

Almedalsveckan – en provokation

Tänk att våra förtroende valda fortsätter att år efter år åka med skattebetalarnas fartyg med lön av skattebetalarna plus traktamenten. Dessutom ska dessa gubbar och gummor bytas ut under veckan till andra gubbar och gummor.

Dessa resor begås inte med färjor, bussar och tåg utan med flyg för dessa gubbar och gummor är ju så viktiga att de bör flytta sig snabbt genom luften. Deras närvaro nära mattältet är av föga betydelse för den så kallade mannen på gatan på Åland.

Svenskarna är också ledsna över att massor av miljoner kronor kastas på något så löjligt som att politiker ska närvara i Visby.

Vi skattebetalare vill igen i år ha en noggrann rapport i denna tidning och gärna också i den blåa över vad denna sommarutflykt kostar oss skattebetalare och samhället, utan att därifrån något glömma eller klä i andra kläder som förut om åren när samma begäran ställts.

Med denna insändare vill jag inte framställa någon avundsjuka i form av att åka med för skulle knappast inte trivas i detta sällskap, och knappast mången annan heller.

Sluta provocera folket för detta leder till minskat antal röster i kommande val. Trevlig sommar annars.

KURRE I JURMO