DELA

Alltid på de svagas sida

Petri Carlsson ”svarar” på Ann Erikssons fråga genom att säga att en enig socialnämnd tog beslutet.
Men säger sedan att han hade sina ”betänkligheter” om just det ärendet.
Jag kan bara säga att mina betänkligheter nog också fanns där, men å andra sidan så tillbringade jag alltför lång tid under det mötet med att försöka hålla tillbaks det omåttliga skärandet som kom från moderat håll, och jag är fortfarande inte övertygad om att privatiseringen av Odalgårdens kök är möjlig eller ens en inbesparing.

Om man läser protokollet så ser man nog vem som värnade om omsorgen och reserverade sig mot de indragningar av servicen som M med Petri C. i spetsen lade fram.
Att dom nu backar, med partiets ordförande i spetsen och säger att de skall titta på detta i stadsfullmäktige, det får man ju ta som man vill.
Jag tycker det är rakare att hålla en linje helt ut. Inte säga en sak i nämnder och en annan när besluten inte går hem hos allmänheten.

Vad gäller den andra insändaren om utökningen med 2.000 euro till DuV:s avlastningsläger, så gör Petri C. en stor sak av att jag inte understödde honom. Moderaterna har två platser i nämnden, varav en är ordförande. Nog är det ju sorgligt om de måste ha stöd från socialdemokraternas enda ledamot för att driva igenom sina förslag.
Inte ens din egen partikamrat stödde dig på den punkten Petri, varför tycker du att jag skulle göra det?

När det kommer till att värna om gamla och unga, de svaga utan röst i samhället så tror jag nog att sanningarna kommit fram.
Folk vet på vems sida jag står, undrar om de kan säga samma sak om andra politiker.
Igge Holmberg (S)
Lagtingskandidat