DELA

Allas syften ifrågasatta

H. Lindström undrar över mitt syfte med de tio nya budorden. Till det kan jag säga att jag hade pratat med några av dem som var med på mötet och de tyckte att golfförespråkarna på mötet hade gått för långt.
Lennart Karlsson hade fått en uppmaning om ”att flytta till stan så att de får vara i fred där” och ”du förstör byalaget så att folk inte vill betala medlemsavgift”. För att nu nämna bara några exempel.
Trots detta tycker du att diskussionerna hade gått bra.

Jag kommer inte att be om ursäkt. Ibland får man skörda vad man sått. Det kan ju vara en bra påminnelse att även golfförespråkarna ibland får känna av hur det är att bli kränkta. Motståndarna har ju fått vänja sig vid att deras syften ifrågasätts, de har blivit kallade tomma tunnor, bakåtsträvare och annat direkt kränkande, trots att de inte strävar efter någon som helst egen vinning utan jobbar för att alla ålänningar och besökare fortsättningsvis ska ha tillgång till de markområden som vi gemensamt äger.

Man kan också ifrågasätta syftet med att göra Borghill till talesman för en ny golfbana i Kastelholm. Vad kan hon till exempel veta om golfbanan på Eckerö?
Kari Niskanen