DELA

Aldrig fram i media

Med förvåning undrar jag vad som Camilla Gunell menar med det jag hör i Ålands radio och läser i Ålandstidningen.Är det ett politiskt utspel för att vända bort blickarna från den ekonomiska krisen, som den så kallade landskapsregeringen är skuld till genom sin slösaktiga och inkompetenta politik, eller menar hon allvar när Åland är på väg till konkurs.

Tror hon verkligen att Finland, som själva går mot en ekonomisk katastrof skulle betala skillnaden för mellan Ålands högre utkomststöd och Finlands?Ålänningarna skall med allt våld pådyvlas samma problem som i Sverige där skjutning på gator och torg tillhör vardagen mellan etniska brottslingar. Är hon så naiv så hon tror att de som flyr endast kommer från den goda sidan, vilken den nu är. Det kommer lika många hit från både rebellsidan och regimsidan och båda bär med sej sitt hat.Och det är väl underligt att man inte har någon som helst aning vad en grupp flykting kostar samhället.

Vågar man inte redovisa det för skattebetalarna eller är det samma flummiga ekonomiska politik som övrigt. Det här utspelet drabbar de redan svaga i samhället .Det vill säga sjuka och pensionärer som redan lever på existensminimum. Inte är det högavlönande sossar, som sitter med höga löner på olika poster i samhället. Jag föreslår att socialdemokraterna själva står för flyktingkostnaderna så att det inte drabbar de svaga i samhället.

Men det mest rättvisa skulle vara att folkomrösta på Åland om vi vill ta emot flyktingar. Blir det då ett ja får de som är emot flyktingmottagning acceptera detta, och då blir det troligen mindre rasistiska utspel som går ut över invandrare och flyktingar. Som det är nu lever ålänningarna i demokratidiktatur genom att den så kallade regeringen kan komma med de mest bisarra förslag, som ålänningarna inte kan påverka utan måste vänta till nästa val. Det är ju underligt att Roger Nordlund uttalar sej att de3200 invandrare och flyktingar som kommit till Åland bidragit till den ekonomiska krisen. Och till sist en kommentar till Lampis ledare Det framhärdas alltid de positiva effekterna av massinvandringen till Sverige. De negativa kommer aldrig fram i genom massmedia.
Jack Sjölund