DELA

ÅHA gratulerar Skaldeman

Den som kan hantera media, kan vinna många poäng. Jag är den förste att gratulerar författaren och fd journalisten Sten Sture Skaldeman till den lyckade marknadsföringskuppen.
Det var många som innan fredagens artikel i Nya Åland inte hade en aning om vem Sten Sture Skaldeman var, vad han arbetar för eller förtjänar sin inkomst på. Skaldeman beskrevs i artikeln som ett ”offer” som ”stoppats” och försatts med ”munkavel”. Till den stora boven utpekades org Savetheplanet.ax som i den första artikeln inte fick en möjlighet att kommentera Skaldemans uttalande, vilket borde vara god journalistisk sed.
Det blev det goda mot det onda och många läsare var snabba att ta parti utan att känna till hela historien. Förhoppningsvis har läsarna nu även tagit del av svaren från arrangörerna Save theplanet och Arbetsgruppen för hälsans dag.
Sanningen är att ingen arrangör eller sponsor har satt munkavel eller stoppat honom. Det enda som hänt är att arrangörerna valde andra föreläsare till årets mässa, inget märkvärdigt i sig. Skaldeman förlorade en föreläsning på Åland, men uppger själv i artikeln att han har mycket att göra så den luckan torde han fylla, och det går fler tåg.
Det tråkiga är dock att flera personer har sårats av skriverierna och de påstådda angreppen mot Skaldeman.

Som ordförande för föreningen ÅlandsHälsoAlternativ r.f är jag glad och stolt över att vi är en del av mässan hälsa, mat & klimat som hålls i Alandica nu på lörd den 5 mars.
Årets mässa skulle ej ha blivit av utan Arbetsgruppen för Hälsans Dag och deras samarbete med Savetheplanet.ax, och tack vare detta samarbete och deras arbetsinsatser så kan nu Ålänningarna besöka en mässa på hemmaplan som är bredare och har större utbud än tidigare hälsomässor och det även är GRATIS inträde till.
Mitt råd är. Döm inget förrän du själv upplevt det. Mer info om mässan på www.savetheplanet.ax/alandica/ Kan tilläggas att det även hålls en extra föreläsning med Claes Malmström ”Är du frisk eller bara osjuk” nu på fred kl 18,30 I Folkhälsans Allaktivitetshus. ÅHAs medlemmar har 5 euro rabatt. Varmt välkommen till Alandica och ÅHA´s monter nu på lördag.
Mvh
Pia Björkman
Ordf Ålands HälsoAlternativ

Sophy Elevall och Magnus Åkerlind i Savetheplanet.ax är erfarna opinionsbildare och debattörer.
Meddelandet från dem angående Sten Sture Skaldeman som Nya Åland fick ta del av var tydligt formulerat och i linje med de värderingar Savetheplanet.ax förespråkar. Och det hade ett nyhetsvärde.
Däremot visste vi inte vad Skaldeman tyckte. Därför bad vi honom om en kommentar.
Nya Åland kallade inte Skaldeman för offer i artikeln. Vi hävdade inte heller att han fått munkavle på Åland. Det var Skaldeman själv som använde det uttrycket och därför användes citattecken.
Patrik Dahlblom
Journalist, Nya Åland.