DELA

”Nu är det barnen som gäller”

På utomhusisen vid Wiklöf Holding Arena träffar vi på dagens ålänning David Holmberg. Han har just nu sportlov och spenderar denna lediga dag med att åka skridskor med sin son Felix.
Vad jobbar du som, David?
– Jag är lärare på Källbo skola ute i Godby.
David berättar att han är resurslärare. Han undervisar egentligen i alla ämnen men just nu så jobbar han med en lite mindre grupp elever. Han är även idrottslärare för en klass. Efter sportlovet blir han pappaledig och ska spendera mycket tid med sina söner Felix, 4 år, och Rasmus, 9 månader.
Vad brukar du göra på din fritid?
– Jag är med mina barn och min fru Pernilla. Jag brukade spela mycket innebandy men nu är det barnen som gäller och så brukar jag vara med kompisar.
Vad ska du göra på lovet?
– I dag hade vi tänkt att åka och simma, men Felix var lite hostig så vi bestämde oss för att ge oss ut på isen istället. Sen kanske vi ska bowla lite senare idag, vi får se. Resten av veckan kanske vi åker och hälsar på farmor och farfar och kolla lite på OS.
Har du någon favoritgren i OS?
– Ja, det är väl hockey i så fall.
Jag frågar David om det betyder att han är lite besviken efter Finlands förlust mot Sverige tidigare på måndagsmorgonen och det instämde han med.
Slutligen, är det någon du och Felix vill hälsa till?
– Vi hälsar till mormor, morfar, farmor och farfar!

TEXT OCH FOTO:
DANIELA HASSELGREN