DELA

”Jag tog fel buss”

Solen skiner och iPoden dunkar på högsta volym när Matilda Stenbacka målar plank utanför Jussis Keramik i Eckerö. Hon har färgstänk i ansiktet som spricker upp i ett stort leende när vi kommer fram till henne. Hon kommer ursprungligen från Vasa, men jobbar på Åland över sommaren.
Hur kommer det sig?
– Jag hittade jobbet via Nordjobb, fyllde i en ansökan på deras hemsida, och så fick jag det. Jag har varit till hit en gång på dop och så bor min morbror Joakim Blom här, därför blev det just Åland.
Vad får du göra?
– Just nu håller vi på för fullt att förbereda inför säsongsöppnandet av caféet nästa vecka. Vi har inget direkt öppningsdatum, utan det öppnar när vi är klara helt enkelt.
Hur trivs du på Åland hittills?
– Jo, det är jättefint. Vatten överallt, grönt och härligt. Jag kom dock i söndags så jag har inte hunnit se så mycket ännu.
Okej, var bor du någonstans?
Första dagarna bodde jag hos min morbor och hans sambo i Mariehamn, men nu har jag fått egen lägenhet. Från Mariehamn åker jag sedan buss hit ut till Eckerö.
Har det gått bra?
Ja, men imorse råkade jag ta fel buss.
Ojdå, vart kom du istället?
– Jag har ingen aning, men jag tyckte att bussen började köra så konstiga vägar, och inte alls där den brukar. När jag sen hoppade av stod det centrum på en skylt, så jag följde den och så skjutsade min morbror mig hit istället.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill passa på och hälsa och tacka Maria och Pucken, för att de har hjälpt mig så mycket.

MADELEN HOLMSTRÖM