DELA

”Jag saknar Kevin!”

Dagens ålänning, Daniel Nordqvist, kommer rusande då Nya Ålands reporter öppnar dörren till daghemmet Söderhagen i Lemland. Daniel förklarar att han egentligen inte alls tycker om Söderhagen.
– Jag är ju åtta år, jag fyllde precis efter juldagen, och jag går på tvåan i skolan. Vanligtvis åker jag till Bullerboda efter skolan, där finns mina kompisar. Det är bara den här veckan jag måste vara här bland alla småbarn!
Trivs du i skolan då?
– Det är bra i skolan fast jag hatar alla ämnen utom jumpan. Mest hatar jag matematik men jag är väldigt bra på det! Säg något tal som jag kan räkna ihop!
Vad är 11 4?
– 15, men du får inte fråga så lätta tal!
Nå, 31 31 då? Varför hatar du matematik då du är så bra på det?
– 62, det var också alldeles för lätt! Jag vet inte varför jag både tycker om och inte tycker om, jag är väl som den där häxan i vitsen som är både dum och snäll!
Vad tycker du om att göra då du inte är här eller i skolan eller i Bullerboda?
– Allra helst spelar jag på datorn och ibland brukar jag köra gocart.
Saknar du snön i vinter?
– Så klart att jag gör det! Jag brukar sätta mig i soffan och låtsas att det är ett isflak. Och så skulle jag gärna åka pulka och kasta snöbollar på pappas traktor.
Alla på den här sidan brukar få hälsa till någon, vem vill du att ska få din hälsning?
– Jag vill hälsa till Kevin. Han är min bästa vän men han bytte skola och jag saknar honom så mycket. Kevin älskar att spela Sly och jag önskade ett Slyspel till julklapp bara för hans skull då han kommer och hälsar på! Och jag fick det så nu väntar jag på Kevin!

TEXT & FOTO: TITTE TÖRNROTH-SARKKINEN

titte.tornroth@nyan.ax