DELA

”Jag har nästan ingen fritid”

Inne i butiken Jakt & Fiske finner vi ägaren av butiken, Sune Abrahamsson och hans fru Ingegerd. De har jobbat här sedan de startade butiken för 22 år sen. De jobbar själva i butiken sex dagar i veckan, så det blir inte så mycket tid över till annat.
Paret bor i Finström, Bamböle, där de även har sin stuga några kilometer bort.
Vad gör du på fritiden?
– Jag har inte så mycket fritid, vi jobbar sex dagar i veckan så det blir inte så mycket annat. Men jag tycker om att fiska och jaga, men man hinner ju inte nu när det blir mörkt ute så fort, säger Sune.
Har du något bra tips för att fånga gammelgäddan då?
– Njä, det finns väl inget direkt tips så där som jag kan ge. Man måste ju vara ute och fiska mycket för att lära sig var och på vilket djup fisken är vid olika årstider och temperaturer. Det gäller att vara på rätt plats vid rätt tidpunkt helt enkelt.
Vad skall du göra i kväll?
– Jag vet inte, det blir att sitta inne bara och fixa med något. Det är ju mörkt när vi kommer hem vid halv sju-tiden så man hinner inte vara ute. På sommaren finns det ju annars mycket att göra på stugan som finns några kilometer bort.
Okej, och vem vill du hälsa till?
– Oj, det är många det. Får jag nämna 20 namn? Ha, ha nä men jag vill hälsa till alla våra kunder och barnbarnen Ellen och Axel.

SUSANNA HAGMAN (PRAO)
SANDRA GUSTAFSSON (PRAO