DELA

”Jag har flyttat till Hammarland”

Ute blåser och regnar det och många är inomhus, även Dagens ålänning Jenny Karlsson. Hon sitter inne i värmen på kansliet i servicehuset Hammargården i Hammarland Kattby och är fullt upptagen med att plåstra om en anställd som har skadat sig.
Vad gör du här, är du på jobb?
– Jo, jag jobbar här. Från början är jag egentligen undersköterska, från Sverige. Men nu arbetar jag här på Hammargården som närvårdare, jag hjälper gamla människor och tar hand om dem. Jag trivs väldigt bra med mitt jobb här och jag tycker att det är roligt.
Bor du här i Hammarland också?
– Jo det gör jag. Jag flyttade till Torp i Hammarland för ungefär tre år sen. Jag kommer från Sverige från första början, före jag flyttade hit bodde jag och jobbade i Sigtuna i Stockholm.
Vad tycker du om hösten?
– Jag tycker faktiskt inte om hösten alls. Allt är så väldigt kallt, grått och tråkigt på hösten. Jag tycker mycket bättre om sommaren och våren.
Har du några speciella planer för dagen?
– Nej det har jag nog inte. Först ska jag jobba klart till kvart i fyra och sedan ska jag hem till min familj och vara med barnen William, 8 år, Elin, 5, snart 6 år, och min man Richard.
Och vilka går dina hälsningar till?
– Då vill jag nog hälsa till min man Richard och mina barn William och Elin. Fast förresten, alla som jag känner kan få en varsin hälsning.

Text och foto:
Minna Hellström