DELA

”Jag gillar störda böcker”

I bokhandeln Britas bok och papper i Mariehamns centrum jobbar dagens ålänning Johanna Karlsson från Mariehamn Västernäs sedan i somras då hon tog examen från yrkesskolan. Johanna gick samhälleliga och sociala programmet och det är ett spår hon vill fortsätta på när hon så småningom pluggar vidare. Fast just nu trivs hon här, omgärdad av böcker av alla möjliga slag.
– Jag har alltid velat jobba i bokhandel eftersom jag gillar böcker, det är väldigt kul att få en större inblick i den världen. Att jobbet är så socialt är också roligt, säger hon.
Vad har du annars för intressen?
– Jag läser mycket, just nu är det Dan Browns senaste som gäller, och även självbiografin av Nikki Sixx. Biografin är ganska störd, men jag gillar störda böcker.
Vilken är din favoritplats på Åland?
– Jag kan väl inte säga att jag har någon favoritplats direkt, är faktiskt ganska sugen på att flytta härifrån. Jag har bott här i hela mitt liv och skulle vilja resa långt bort. Helst skulle jag vilja läsa något engelskspråkigt program, till exempel i Tyskland, inom samhälle eller politik.
Vad vill du bli i framtiden?
– Något som rör politik och samhälle, kanske politiker.
Vem vill du hälsa till?
– Min pojkvän Markus, familj och vänner och så Brita, min boss.

TEXT OCH FOTO: CAMILLA WANGMAR