DELA

”Förr eller senare skulle jag hit”

Dagens ålänning, Therése Eriksson, jobbar på VVS-Eriksson & co ab i Norrböle i Mariehamn. Då Nya Åland kommer in i butiken är visserligen ruljansen efter årsskiftet redan i full gång men det känns ändå naturligast att börja med frågan hur helgerna har varit.
– Riktigt bra, faktiskt! Vi flyttade för två månader sedan in i nytt hus och vi hade därför nästan hela släkten hos oss på julen. Det var första gången jag hade så många julgäster och det var både stressigt och mycket att göra men samtidigt roligt och absolut värt det!
Hur många är ”nästan hela släkten”?
– 15 personer totalt var vi. Och två tomtar! Nyåret firade vi sedan hos goda vänner, det var lugnt och skönt.
Och var ligger det nya huset?
– Det ligger i västra Saltvik, i Brusta. Vi har en strandtomt där.
Vad gör du här på jobbet?
– Jag är försäljare och säljer allt från packningar och golvslingor till hela badrumsinredningar. Jag har varit här drygt ett halvår nu och börjar så småningom lära mig, jag gjorde ett totalt branschbyte. Tidigare jobbade jag på specialfritidshemmet Vintergatan men förr eller senare skulle jag ju hit till min fars företag och det blev nu. Här jobbar också både min bror och min sambo.
Då blev julafton väl nästan som en firmajulfest?
– Nästan!
Vilket är ditt största fritidsintresse?
– Hästarna, jag har två. Nu under husbygget har det främst varit dottern som har fått aktivera hästarna men de är verkligen mitt stora intresse.
Vem vill du hälsa till?
– Jag vill hälsa till alla dem jag inte hann träffa under julen!