DELA

”Det blev för mycket innearbete”

Arbetsplatsmötet börjar om tjugo minuter och före det skall han hinna till banken. Sven Grönlund från Hammarland Frebbenby har med andra ord bråttom när han utses till Dagens ålänning.
– Jag arbetar vid markavdelningen vid Mariehamns stad. Jag började i maj och är rätt ny i gänget. Just nu lägger vi trottoarplattor utanför Ålands radios fastighet på Ålandsvägen.
Vad gör ni annars vid avdelningen?
– Det är ett mycket varierat jobb och det tar aldrig slut. Mycket handlar om gatuunderhåll och skötsel av planteringar. Vi kör också sopmaskinen och vintertid kan vi till exempel röja skog på nya bostadsområden Vi har en massa maskiner till vårt förfogande och vi skall även underhålla och serva dem.
Det låter som ett jobb för en händig människa.
– Det underlättar om man är praktiskt lagd och kan lite ett av varje. Dessutom får man vara ute mest hela tiden och det trivs jag med. Jag är bonde också. Hade tidigare mjölkkor men har numera köttdjur som håller markerna öppna. Innan jag kom till stadens markavdelning arbetade jag på Optinova i Godby men det blev för mycket innearbete för mig.
Vem hälsar du till?
– Till min familj i Frebbenby.

HELENA FORSGÅRD