DELA

”Det är en väldigt bra sommarö”

Dagens turist är från Nyköping och heter Ludwig Malm. Han står bakom kassaapparaten inne på Nikolaj när Nyan träffar honom.
Vad gör du på Åland i sommar?
– Jag är här för att jobba på Nikolaj och umgås med mina två närmsta vänner Linus Grunér och Alexander Weckström.
Hur kommer det sig att du sökte jobb på Åland?
– Det är på grund av mina två vänner som är härifrån. Vi tyckte det skulle vara kul att bo i samma hus och umgås en månad nu på sommaren. Att alla tre jobbar på Nikolaj är så klart också ett plus.
Vad gör du på jobbet?
– Mest har jag serverat och tjafsat med alla som jobbar i köket. Det är ett riktigt skönt gäng här.
Vad har du hunnit göra i sommar?
– Jag har varit på sommarstugan i Sörmland. Annars har det blivit stranden och kollat på fotbolls-VM. Jag var mycket nöjd över att Spanien vann.
Vad tycker du att är det bästa med Åland?
– Eftersom det är så litet blir det väldigt mysigt. Dessutom är människorna sköna överlag. Det är en väldigt bra sommarö som inte ligger så långt från Sverige vilket är ett plus. Men det bästa minnet från Åland så här långt är shoten lakrisal.
Har du något planerat för resten av sommaren?
– När jag åker hem från Åland ska jag fara till stugan och varva ner. Efter det ska jag börja flytta till Örebro där jag ska plugga och spela fotboll i höst.
Vad ska man göra som turist i Nyköping?
– Hamnen bör besökas, det är väldigt trevligt. Det finns bra mat där. Det är ingen sommarstad precis, men det går att åka till Trosa som bara ligger en bit från Nyköping vilket är trevligt.

Text och foto:

joakim.pettersson@nyan.ax