DELA

”Äntligen får jag bli dagens pargasbo!”

– Äntligen hittar ni mig! Jag har alltid velat bli dagens ålänning, säger Sebastian Fjäder glatt då Nya Åland springer på honom på Mariebad.
– Fast egentligen är jag ju från Pargas, så ni kanske kan skriva ”dagens pargasbo” istället?
Sebastian är på badhuset och jobbar, med anledning av de aktiviteter som ordnas på fars dag. Han är utbildad idrottsinstruktör och arbetar i vanliga fall på Mariehamns stads fritidsbyrå.
Har det varit mycket folk här idag?
– Det har varit mycket folk, särskilt på morgonsidan. Såväl barn som föräldrar och far och morföräldrar har deltagit i aktiviteterna. Det har varit roddtävling, dykning och vattenrutsch-race. Många kom också hit för att åka racerbåt, men dessvärre gick den sönder för en stund sen. Propellern flög! Så nu ligger den på dock.
Tycker du om ditt jobb?
– Jag trivs verkligen jättebra. Det är så kul att jobba med barn! Jag tror också det är bra att ordna den här typen av aktiviteter, där föräldrar kan göra saker tillsammans med sina barn. Det är något man kunde göra oftare. I och för sig verkar en del pappor bli besvikna då deras barn vinner över dem i tävlingarna, haha.
Trivs du på Åland?
– Jag trivs jättebra här. Jag har massa kompisar och flickvännen här. Då jag inte jobbar spelar jag hockey och slöar på soffan. Jag skulle absolut kunna tänka mig att bo här, det är ett tryggt och fint samhälle.
Vill du hälsa till någon?
– Jag har alltid sagt till min flickvän Maria att jag vill bli Dagens Ålänning. Så jag vill hälsa till henne och även till min syster Christina. Jag har också lovat att, ifall jag skulle bli det, hälsa till min hockeypolare Saltviks-Haglund.

TEXT & FOTO: LINNEA TILLEMA


redaktion@nyan.ax