Tre poäng och tre skadade för IFK

TIPSLIGAN
IFK MARIEHAMN 2
ROPS 1
FOTBOLL. Efter sex oavgjorda matcher i rad tog IFK Mariehamn en efterlängtad seger när RoPs från Rovaniemi gästade Wiklöf Holding Arena i söndags.
Efter varsitt mål av Marcus Olofsson och Ante Simunac vann IFK med 2–1. Smolk i bägaren för IFK:s del var att tre spelare tvingades byta på grund av skada.
Matchen mellan IFK Mariehamn och ligajumbon RoPs började illa för IFK Mariehamns del. Redan i den elfte minuten tvingades lagkaptenen Mika Niskala utgå på grund av en sträckning i framlåret.
Niskalas frånvaro märktes i IFK:s spel som aldrig riktigt ville komma igång, medan RoPs å sin sida både blandade och gav. Bortalaget kunde ha gått till ledningen i den första halvleken då IFK:s försvar bjöd RoPs på ett par chanser, men det var sist och slutligen ändå IFK som var först med att hitta rätt.
I matchens 18:e minut släpper Wilhelm Ingves en boll bakåt till Marcus Olofsson som klämmer till direkt med ett hårt pressat skott från cirka 20 meter som letar sig in i RoPs-målvakten Jung-Hyuk Kwons främre hörn.

Tappade i andra
Efter ledningsmålet behåller IFK initiativet i matchen och i den 26:e minuten kan Ante Simunac göra 2–0 efter ett långt inkast av Alexandros Pappas.
2–0-ledningen står sig halvleken ut, och IFK såg i det skedet ut att ha ett säkert grepp om matchen.
Det säkra greppet såg man också ut att behålla i den andra halvleken ända tills RoPs kan reducera till 2–1 i matchens 61:a minut genom Echiabhi Okodugha efter en snabbt slagen frispark som ålänningarna inte är riktigt med på.
Hela den andra halvleken präglas av rätt dåligt spel, och trots att RoPs försöker trycka på lyckas man inte åstadkomma någon kvittering.
Inte heller IFK lyckas utöka sin målskörd på de chanser som erbjuds framförallt när RoPs började flytta fram folk.
Istället slutar matchen 2–1 och hemmapubliken får jubla över den första segern för IFK:s del på sju matcher.

Skada störde
Efter matchen är IFK:s tränare Pekka Lyyski mer nöjd med resultatet än med spelet.
– Den tidiga skadan på Mika (Niskala) störde i inledningen och vi kom aldrig upp till den nivå vi har haft på träningarna vilket är obegripligt för mig, säger Lyyski.
– I den andra halvleken låter vi RoPs komma tillbaka och det är givetvis oförlåtligt, tillägger han.
RoPs tränare Mika Lumijärvi är å sin sida missnöjd med att det egna laget släpper in för enkla mål samtidigt som man inte producerar framåt.
– Vi bjuder på två mål och då vi inte sätter de chanser som erbjuds behöver vi inte vänta oss att vinna, säger han.