IFK kan glömma Alltrean

ISHOCKEY. IFK förlorade båda matcherna under en viktig helg mot tabellens topp och botten.

– Vi gick bort oss i början av matchen, säger tränaren Marcus Englund.
De fyra bästa lagen från östra trean går vidare till vårens Al1-1, 2-0, 2-1ltrea. Där möts de fyra bästa lagen från östra treans två zoner. En biljett till Alltrean innebär minst fortsatt division 3-spel nästa år.

Inför helgens matcher låg IFK på femte plats och utanför Alltrean, två poäng bakom Gimo. Poäng i lördagens match mot seriesuveränerna Iron skulle alltså ha gett IFK slagläge. Söndagens motståndare Skå IK (och bygdegård) är ett lag som IFK ska vinna mot.

Nu blev det inga poäng mot Iron. Andreas Karlsson utjämnade hemmalagets ledning fem minuter innan första periodpausen. Andra perioden gick till Iron, med två hemmamål. I tredje perioden reducerade IFK genom Niklas Manselin, men kom aldrig närmare än 3-2.

I söndagens match stod det handbollssiffror på resultattavlan när matchen var slut: 11-6.

I och med helgens resultat är IFK Mariehamn borta från Alltrean. Laget spelar istället vidare i treans fortsättningsserie. En betydelselös match i grundserien återstår: hemma mot Österåker kommande söndag.