DELA

Virtanen redo för tuffaste testet

FOTBOLL. Han gjorde sin riktiga ligadebut i söndags.
Nu kan Otso Virtanen få chansen igen redan på torsdag – i den svåraste bortamatchen för säsongen.
– Spelar jag mot HJK kommer jag inte att vara nervös, säger han.
I hemmamatchen mot FC Inter fick Otso Virtanen chansen från start i IFK-målet eftersom Simon Nurme har lite skadebekymmer. En ultraljudsundersökning som gjordes i måndags visade på att Nurme har en ärrbildning på den främre lårmuskeln.
– Det är ingenting som är sönder. Vi måste behandla det och köra lite rehab. Han är nog redan tillgänglig för spel, sedan får vi se lite på hans symptom hur vi matchar honom, säger den assisterande tränaren och fysioterapeuten Stefan Strömborg.
Kommer han att kunna spela mot HJK?
– Han är tillgänglig för spel. Beslutet om han ska spela eller inte tar vi sent. Jag har träffat honom i dag och han är på bättringsvägen. På det viset är det inte någon katastrof.


”Inte nå roligt”
Simon Nurme har haft otur med skador sedan han kom till grönvitt. Under årets försäsong var det höften och det ena knäet som höll honom borta från spel. Och nu är det alltså låret som krånglar.
– Det är inte nå roligt. Man vill vara med och spela med grabbarna och känna trycket på WHA. Men sånt är livet, man får tänka positivt, säger han.
Men Stefan Strömborg är inte orolig för att behöva kasta in Otso Virtanen, född 1994, mellan stolparna i den kanske svåraste bortamatchen för säsongen. Torsdagens möte med HJK.
– Vi har en ung bra målvakt, och en bra och rutinerad målvakt. Vilket annat lag har sådana här målvakter att komma med?
I den senaste matchen mot FC Inter stod Otso Virtanen för en rad svettiga räddningar.
– Jag har fått mycket gratulationer från mina vänner hemma i Åbo och även från lagkamraterna. De säger att det är den bästa ligainsats de sett av en målvakt som är under 20 år, säger den 19-årige målvakten.
Och han är redo om han skulle få spela igen.
– Spelar jag mot HJK kommer jag inte att vara nervös. Jag har mött dom två gånger redan i ligacupen, och nu när jag har fått debuten avklarad mot Inter kommer det kännas bättre framöver.


Totte Vesterlund
Oskar Magnusson