Tre pers, två medaljer

FRIIDROTT. Åländska friidrottare tävlade i Sayo-games i Sollentuna i helgen. Bästa placeringen tog Andreas Henriksson i tresteg, då han hoppade 13,78 meter vilket innebar silver och nytt personbästa. Guldmedaljör i trestegstävlingen blev svenske Erik Ehrlin med ett hopp på 14,79 meter.
Andra åländska medaljen, ett brons, tog Mats Boman på 200 meter. Boman gick i mål på tiden 21,95 sekunder och han var med det 15 hundradelar efter vinnaren Thomas Nikitin.
I P19-klassen satte Alex Nordblom personligt rekord i längd med ett hopp på 6,22 meter. Det räckte även till en fjärdeplats. Elisa Gustafsson slutade också fyra och satte också nytt personligt rekord. För hennes del var det i F17-klassens 400 meterslopp som hon sprang på 62,70 sekunder.
Slutligen tog Madeleine Ekblom en femteplats i 1500 metersloppet på tiden 5.45.60 och Marcus Svensson tog en åttondeplats i C-finalen över 800 meter på tiden 2.10.03. (ml)