DELA

Tennislöften fick träffa Borg

TENNIS. En kvintett MLK:are turneringsspelade i Dalarna.
Rent sportsligt gick det sådär för ålänningarna i Falu Dunlop Open – men Dalahelgen blev en succé ändå.
De fick ju träffa den störste.
Fem juniorspelare från Mariehamn lawntennisklubb deltog i helgen i Falu Dunlop Open: Zacharias Forsström, Philip Biskop, Isak Bolin, Tim Schauman och Lucas Forsström.
Allra bäst placeringsmässigt gick det för Zacharias Forsström som hamnade på bronsplats i P12-klassen. Philip Biskop och Isak Bolin ställde upp i samma klass och vann två matcher respektive en match i poolspelet, men det räckte inte för att nå semifinal. Forsström, Biskop och Bolin gjorde sedan Tim Schauman sällskap i P14-klassen där det dock blev respass för samtliga i första omgången, förutom Forsström som nådde kvartsfinal på WO.
Tim Schauman deltog även i P16-kategorin där det blev förlust mot den två år äldre slutsegraren Tim Fridolfsson från Gefle TK. I en stark P10-klass lyckades Lucas Forsttröm vinna två av tre matcher.
Så långt det sportsliga.


Björn Borg följde sonen
Men för MLK-gänget – som för första gången åkte på en tävlingsresa utan sina föräldrar – blev tävlingshelgen i Dalarna något att minnas ändå.
Kungliga lawntennisklubbens Leo Borg nådde final i både P10- och P12-klasserna och hade sin far på läktaren: elvafaldige Grand Slam-vinnaren Björn Borg, framröstad till 1900-talets svenska idrottsman.
Och trots att Borg avslutade sin karriär ett tjugotal år innan MLK:arna ens var födda hade de inga problem med att känna igen tennislegendaren.
– Grabbarna hade stenkoll på vem Björn var och fick autografer på sina tennisväskor. De tycke att det var väldigt häftigt att träffa honom, säger MLK:s sportchef Andreas Nilsson.

Oskar Magnusson