DELA

Ridderlig rullskidscomeback

RULLSKIDOR. Pausen blev fyra år lång.
Nu gör Riddarklintsloppet comeback – tack vare ett samarbete med Pargas IF.
– Dom kommer hit på träningsläger och då passade vi på att väcka liv i tävlingen, säger Ulf Fellman från arrangören IF Fram.
Riddarklintsloppet hade premiär 2007 och avgjordes de två efterföjande åren innan rullskidsprojektet lades på is.
Men till helgen kommer tävlingen tillbaka igen.
– Det var en del med att hålla i FSS-mästerskap och annat under några år, så Riddarklintsloppet fick ta en paus. Dessutom har det alltid funnits andra rullskidslopp på Åland som komplement, säger Ulf Fellman som är en av arrangörerna bakom loppet från hemmaklubben IF Fram.
Att tävlingen – som utgår från Ödkarby skola i Saltvik och går via Bardsgårda, Tjudö, Stålsby, Nääs och tillbaka till Saltvik igen – nu återuppstår kan arrangörsklubben tacka Pargas IF för.
Klubbens skidåkare har under helgen ett träningsläger på Åland och genom sin kontakt med systerföreningen IF Åland föddes idén om att skaka liv i Riddarklintsloppet.
– Vi hade några diskussioner med Pargas om deras träningsläger i Jomala och då kom vi in på att det skulle passa bra med ett rullskidslopp. Det känns skoj att Riddarklintsloppet kommer tillbaka, säger Ulf Fellman som hoppas på att många lokala åkare sluter upp på lördag.

Läs mer i torsdagens Nya Åland!
oskar.magnusson@nyan.ax