DELA

Nu är HIK nära trean

 


DIVISION IV
PIPS 1
HAMMARLANDS IK 5

FOTBOLL. Hammarlands IK går med stora steg mot en plats i division III efter lördagens 5–1-seger borta mot tabelljumbon PiPS från Pikis. I halvtid stod det 2–0 efter mål av Peter Sjölund och Linus Gestranius.
– Det var ingen bra fotboll och vi hade svårt med att få igång spelet. Men så fort vi höll bollen på marken kunde vi rulla ut dem, säger Wictor Ekblom.
HIK var det bättre laget rakt igenom och med både Peter Sjölund och Johan Småroos i truppen har Hammarland spetsat till sitt lag rejält inför slutspurten.
– Men samtidigt har vi tappat fyra gubbar från startelvan som börjat plugga så vi är i behov av folk, säger Ekblom.
Direkt efter avspark i den andra halvleken satte Sjölund 3–0, sedan reducerade PiPS innan Johan Småroos slog in 4–1 och Anton Bergman fastställde slutresultatet till 5–1.
Med fyra matcher kvar att spela kan det räcka med två segrar för att säkra avancemang till trean. Men då måste HIK ha tur med några övriga resultat.
– Vi pratar en hel del i laget att vi är nära att stiga. Men vi försöker också ta en match i taget – det gamla vanliga som alla andra säger. Men vi sitter nog och snackar en del om målskillnad och inbördes möten och vad som gäller för att stiga, säger Ekblom.
Det enda smolket i bägare i lördags var att Peter Sjölund drog på sig två varningar och därmed bör vara avstängd i nästa match mot fyran TuWe på Hammarvallen nu på lördag. (jl)