DELA

Nio svenska lag till Paf Open

BEACHVOLLEY. Sverige har anmält fyra herrlag och fem damlag till Paf Open i augusti. På herrsidan är Björn Berg/Daniel Andersson, Hannes Brinkborg/Stefan Gunnarsson, Petter Jonsson/Björn Huitfeldt och Kjell Jonsson/Lawrence Montas anmälda. Anmälda på damsidan är Maria Hallberg/Anna Åsberg, Angelica Ljungqvist/Åsa Gustavsson, Camilla Nilsson/Tora Hansson, Rivia Oliveira/Nora Tawhid och Frida Stahre/Nina Grawender.
Flera av dessa spelare har fina meriter i bagaget. Björn Berg har till exempel deltagit i OS två gånger tillsammans med Paf Opens Tournament Director Simon Dahl och han utgjorde under 2005 och 2006 Sveriges mest framgångsrika beachvolleybollpar tillsammans med Robert Svensson. Bergs nuvarande lagkamrat Daniel Andersson har både SM-silver och -brons i bagaget.
Hannes Brinkborg är också en framstående spelare som hunnit med 54 tävlingar på världstouren. Han vann den svenska touren 2008 och blev vald till årets spelare i Sverige 2007. Hans partner Stefan Gunnarsson utsågs till årets spelare i fjol. Han har även två SM-guld i bagaget.
På damsidan kan nämnas Camilla Nilsson och Tora Hansson som för närvarande försöker ta sig till OS 2012. Hansson har bland annat två SM-guld i bagaget. (ml)