DELA

Jomala fortsatt bra med efter kross

FOTBOLL. Serietvåan Jomala avfärdade enkelt nästjumbon MynPa med 6–1. Snart halvvägs in i serien ser JIK en kvintett av lag som gör upp om divisionssegern.

–Det är vi, JyTy, Hot Lips, UPK och SaTo som förmodligen kommer hålla oss däruppe, säger JIK-tränaren Lennart Holmström.


Jomala IK ångar på i division IV:s toppskikt.
Under lördagens möte med nästjumbon MynPa hemma på Vikingavallen hade JIK som väntat inga problem med att bärga de tre poängen.
Tre noll i paus. Sex ett till slut. Det enda som hindrade Dan Sjöblom i hemmamålet från en hållen nolla var ett självmål.
– Det var väl egentligen aldrig nån diskussion om vilket lag som skulle vinna. Vi gör en riktigt bra första halvlek som jag är väldigt nöjd med då vi skaffar oss en 3–0-ledning att gå på, säger Lennart Holmström.
Med nio spelade omgångar spelade och med två matcher kvar på vårsäsongen är nykomlingen Jomala tvåa i serien med tre poäng upp till ledande JyTy.
– Det känns som att serien har satt sig nu när vi har spelat så här pass många matcher, säger Lennart Holmström som ser en kvartett av utmanare om förstaplatsen i division IV.


Femlagsslag
– Jag skulle tro att vi får kämpa om det tillsammans med JyTy, Hot Lips, UPK och SaTo. Mycket kan hända till hösten, men vi ska förhoppningsvis vara med hela vägen.
För Jomalas mål mot MynPa stod Lukas Aaltonen (2), Mathias Nordlund, John Blomqvist, Daniel Nylund och William Rosenberg.
Nästa match spelar Jomala den 29 juni borta mot FC Bosna innan laget rundar av vårsäsongen hemma mot SaTo den 6 juli.


Oskar Magnusson