DELA

JIK-volley diskuterade Elitserieplats med RF

VOLLEYBOLL. I torsdags befann sig JIK-volleys Torsten Wikstrand och ÅIF:s Jani Westerlund i Stockholm för ett möte med representanter från Riksidrottsförbundet (RF) och Svenska volleybollförbundet. Diskussionen gällde en framtida plats i Elitserien för Jomalas volleybollag.
– RF tyckte att det var en intressant fråga att reda ut. De ska titta igenom det här och kommer möjligen att kunna särbehandla Åland och göra det möjligt för åländska föreningar att bli medlemmar i RF och därmed kunna delta i serier som gäller svenskt mästerskap. Just nu hänger det på RF:s utlåtande med den här principfrågan om medlemskap, säger Wikstrand.
Under helgen deltog även Wikstrand i en konferens med elitserieföreningarna där utvecklingen av både damernas och herrarnas elitserie diskuterades.
– På konferensen så var inte den här frågan upp som ett ärende men jag pratade med folk om det och flera var positiva till att Jomala skulle få spela i Elitserien. Svenska volleybollförbundet har årsmöte på Åland under Paf Open i augusti och efter det hoppas vi veta mer. Möjligtvis kan det tas ett beslut som gör att vi har möjlighet att spela i Elitserien säsongen 2012-2013. Beslutet ska gå våran väg och sedan ska vi naturligtvis spela till oss en kvalplats också, säger Wikstrand. (ds)