DELA

IFK testar mittfältare

FOTBOLL. Knappt har säsongen slutat förrän nya spelare är på ingående. Den här veckan testar nämligen IFK Mariehamn mittfältaren Marcus Olofsson, 26, från Sandvikens IF.
IFK Mariehamn har redan Mattias Wiklöf. Nu kan ännu en Sandvikenspelare bli klar för klubben. Det handlar om den centrala mittfältaren Marcus Olofsson.
– Jätteroligt, ett kvitto för att det gått bra för mig den här säsongen, säger Olofsson till Arbetarbladet.
Sandviken slutade på en femteplats i sin division II-zon och Olofsson gjorde lika många mål under säsongen. Tidigare har han bland annat representerat GIF Sundsvall och Friska Viljor.
– Killarna går på semester den i november och det här var den enda möjligheten att praktiskt ordna något, säger IFK Mariehamns klubbdirektör Peter Mattsson.


Är tillräckligt bra
Det var samma agent som tipsade IFK om Mattias Wiklöf som nu tipsat om Olofsson. Wiklöf har själv spelat en säsong med Olofsson i Sandviken och beskriver honom som en bra tvåvägsspelare. Wiklöf har dessutom ett litet minne från säsongen 2007.
– Vi har alltid en omröstning i publiken om vem som varit årets spelare och jag vann med en eller två röster före honom.
Vad är han för typ av spelare?
– Han har en bra inställning och det är en seriös kille. En sån som IFK skulle knyta till sig, säger Wiklöf.
Det låter lite som din spelstil?
– Fast han har fler kvaliteter och har mer boll i sig. Jag är mer en slitvarg. Han är visserligen också en slitvarg men är bra med båda fötterna och har bra teknik.
Och om du hade fått bestämma?
– Hade jag fått bestämma hade vi haft honom till nästa säsong. Jag vet att han är tillräckligt bra, säger Wiklöf.

JOHAN LARSSON

johan.larsson@nyan.ax