DELA

IFK kan säkra kval på hemmais

ISHOCKEY. Går resultaten deras väg kan IFK Mariehamn säkra en plats i kvalserien redan i helgen.
Ett faktum de inte kunde bry sig mindre om.
– Vi spekulerar inte. Allt handlar om nästa match för oss, säger assisterande tränaren Johan Larsson.
Efter två raka helger med dubbla bortamatcher får IFK Mariehamn äntligen spela i Islandia i helgen. Först mot Ormsta på lördag, där ålänningarna har revansch att utkräva efter 2–7-förlusten i premiären av Allfyran, och därefter väntar Haninge på söndag, som IFK slog borta med 8–3.
– Killarna vet att de måste spela på topp för att vinna i Allfyran. Det går inte att ställa ut skridskorna mot de här lagen, säger Johan Larsson.
Tillsammans med huvudtränaren Rein Metsik förfogar han över en närmast intakt trupp.
– Flera av de spelare som varit småskadade är på väg tillbaka. I tisdags hade vi 18 man på is, och så många brukar vi inte vara på träning. Det var bara Jacob Larsson som stod över, han har lite problem med ett revben, säger Johan Larsson.
Med fyra omgångar kvar att spela av Allfyran är IFK tvåa i tabellen. Två poäng bakom IFK skuggar Segeltorp, dock med en match mer spelad och vid två segrar i helgen kan ålänningarna faktiskt säkra en topp två-placering i Allfyran och därmed en plats i kvalserien till division III.
– Men det är inget vi ska spekulera i. Vi ska försöka vinna varje match och fokusera på vår insats. Men det känns riktigt bra att vara med i toppen, avslutar Johan Larsson.

Oskar Magnusson