IFFK vann sista bortamatchen

DIVISION II
HUIMA 0
IFFK 3

FOTBOLL. IF Finströmskamraterna spelade sin sista bortamatch för säsongen i Äänekoski i lördags. Motståndet stod Huima för och IFFK slog dem med 3–0 (1–0).
Det var André Karring som i mitten av första halvlek gjorde sitt första mål i matchen och gav IFFK ledningen med 1–0. En halvtimma in i den andra halvleken ökade han på med sitt och IFFK:s andra mål och med tre minuter kvar av ordinarie tid fastställde Samuel Fagerholm slutresultatet 3–0. IFFK hade även chansen på 4–0 men missade en straff i slutminutrarna .
IFFK:s upphämtning nu mot slutet kommer alldeles för sent. Poängen upp till fortsatt spel i division II är för stor och trots att det är en match kvar att spela räcker det inte till. IFFK kommer att sluta näst sist i tabellen och ramlar därför ner en division och kommer nästa säsong att spela i division III.
Säsongsavslutningen spelas på Markusböle nu på lördag mot gästande Åbo IFK. (mn)