DELA

HS: Inget Honka i fotbollsligan

FOTBOLL. Esboklubben Honka spelar inte i Veikkausligan nästa säsong, rapporterar Helsingin Sanomat. Klubbens resurser är inte tillräckliga för att få en ligalicens.
Bollförbundet godkände i måndags att förvaltandet av fotbollsklubben Honkas serieplats återgår till moderklubben FC Honka ry. FC Honka sade i november upp sitt avtal om serieplatsen med bolaget Pallohonka Oy.
Bollförbundet beslöt samtidigt att godkänna avtalet mellan FC Honka ry och Esboföretaget Esport Arena Oy. Bollförbundet förutsätter att Esport tar ansvaret för de ekonomiska förpliktelser som Pallohonka haft inom tävlingsverksamheten.
Men i går meddelade Esport gav i går besked om att det inte tänker ta ansvar för Honkas skulder. Det innebär att Honka efter nio år i ligan inte mer fortsätter på den högsta serienivån.
KTP från Kotka är berett att ta emot Honkas plats i ligan. KTP kom tvåa i ettan i år och är först på listan av klubbar som är aktuella att komplettera ligan.
KTP har redan tidigare lämnat in behövliga papper till ligalicenskommittén.
– Vi följer i lugn och ro med hur läget utvecklas. Om vi erbjuds en ligaplats håller vi möte, diskuterar och beslutar, säger klubbens ordförande Jarkko Pippola.. (FNB)