DELA

Helén testar med Ängelholm

FOTBOLL. Tiden i IFK Mariehamn stukade hans självförtroende.
Nu provspelar Jeremiah Helén utanför Åland – med Superettanlaget Ängelholm.
– Jag ser det som en rolig erfarenhet och har inga förväntningar, säger mittfältaren.
Ålänningen Jeremiah Helén, 19, som spelade division III-fotboll med Siffk förra säsongen provtränar den här veckan med Superettanklubben Ängelholm (som slutade sexa i serien 2013). Helén ska göra fyra träningspass med laget fram till fredag.
– Jag fick hjälp av en bekant att komma i kontakt med Ängelholm. De blev nyfikna och ville se mig spela, säger Jeremiah Helén.
Efter ett tungt 2012 – då han som 18-åring plockades upp i IFK Mariehamns A-trupp – kan Helén se tillbaka på en bra säsong i Siffk 2013 då laget slutade på en tredjeplats i division III.
– När jag kom upp i IFK hade jag inte huvudet på rätt plats och fick inte spelet att stämma alls. Det var en dröm att få komma med i truppen, men jag var för ung och omogen och borde ha väntat ett år med att ta steget. Jag hade ett väldigt dåligt självförtroende under den tiden, säger Jeremiah Helén.
Nu vill han söka sig vidare från Åland och till en bättre klubb än Siffk, men gör sig inga illusioner om att hitta den i Ängelholm.
– Inte för att låta pessimistisk, men tempot här är fruktansvärt högt. ÄFF är ett topplag i Superettan och jag ser det bara som en rolig erfarenhet. Förhoppningsvis kan jag få till fler provspel med division I- eller II-klubbar här i Skåne, säger Jeremiah Helén.


Oskar Magnusson