DELA

Handbollsdamerna vände underläget


HANDBOLL.
IFK Mariehamns handbollsdamer öste in totalt 55 mål i helgens två bortamatcher. I första mötet mot tabellfemman Fjällhundra SK vann man enkelt med 30–19.
– Vi var överlägsna och lite förvånade eftersom vi inte gjort så många mål tidigare. Och jag som målvakt hade kanske inte behövt släppa in 19 mål, men några kunde vi bjuda på, säger Christa Martin-Sundman.
Den andra matchen mot tabellsjuan HF Rimbo blev desto tuffare. På en mindre plan än vanligt, med en match i benen samt efter många timmar i bil blev IFK starkt pressade och låg ett tag under med sex mål. Men åländskorna lyckades vända matchen och vinna med 25–24.
– Nästan alla i laget fick göra mål, vilket var väldigt roligt. Vi hade duktiga kantspelare genom Malin Lindqvist och Malin Grandell som i princip avgjorde matchen i slutet, säger Martin-Sundman.
IFK ligger trea i tabellen, två poäng från ledande Notlob IK som har en match mindre spelad.
– Vi ska kämpa hårt för att vinna resterande matcher och hoppas lagen ovanför snubblar. Sedan får vi se hur långt det räcker. Vi ska i alla fall hålla tredje platsen, det är det bästa vi någonsin presterat i så fall. (mt)