DELA

Hallå där…

…Daniel Sjölund, 30, som möter sin gamla klubb Djurgården med sitt Åtvidaberg på söndag.
Hur känns det?
– Det ska bli kul. Jag håller fortfarande kontakt med folk i klubben och det här är första året jag spelar mot Djurgården, så det är speciellt.
Haglar pikarna på SMS inför en sådan här match?
– Nej, det är ganska lugnt (skratt). Det är mestadels Petter Gustafsson som jag hör av mig till. Vi hängde väldigt mycket under min tid i Djurgården.
Ni kommer från en seger senast (Öster, 4–0) efter sju raka matcher utan vinst. Var står ni formmässigt?
– Så som vi spelade mot Öster tycker jag var det bästa vi har spelat på hela året. Jag hoppas det kan hålla i sig. På sistone har vi inte varit lika effektiva framåt som tidigare, och självklart påverkar det att vi tappade Viktor Prodell i somras (till belgiska Mechelen). Han var en av allsvenskans bästa anfallare. Men jag tycker att de nya spelarna börjar komma in i vårt spel bättre och bättre.
På Djurgårdens hemsida uppmanas fansen att hylla dig på söndag för att du ”under åren 2003-2012 var en av Dif:s viktigaste spelare i 205 allsvenska matcher.” Hur tänker du kring det?
– Att det är kul, så klart. Det kändes lite konstigt i höstas när jag fick beskedet efter vår sista hemmamatch att jag hade gjort mitt i Djurgården. Jag satt på bänken då och fick inte chansen att ta avsked av fansen. På så sätt ska det bli roligt att få säga hejdå på riktigt den här gången.
Hur lätt eller svårt tror du att det blir att fokusera på matchen efter avtackningen och alla hyllningar?
– Jag representerar Åtvidaberg nu och jag kommer till Stockholm med en vilja att vinna en fotbollsmatch. Jag ska göra allt jag kan på planen för att vinna och bara fokusera på fotbollen.

Oskar Magnusson

oskar.magnusson@nyan.ax