DELA

Förundersökning i dopningsfall färdig

ALLMÄNT. Polisen har avslutat en förundersökning mot en ålänning som är misstänkt för dopningsbrott. Det berättar Tidningen Åland.
I januari 2009 berättade Nya Åland om att datahackare hade tagit sig in på den kriminella organisationen Original Gangsters hemsida. Hackaren hade lagt ut kunders namn och adress på nätet och där avslöjades att en åländsk man hade beställt ett dopningsklassat preparat från organisationen. I mailkonversationen med den kriminella organisationen framkom att mannen beställt tio stycken ampuller av den anabola steroiden primobolan för att ”träna upp strandkroppen”.
Till Nya Åland sade mannen att det hela var ett misstag.
– Jag visste inte vad det var från första början. Sen läste jag på lite och avbeställde, sade han.
Mannen sa att han hade insett vem han egentligen köpte av och vad det var han skulle köpa. Han sa att han bestämde sig för att avbeställa när det visade sig att preparatet inte var ett receptbelagt ämne som kan fås utan recept på nätet utan ett otillåtet och skadligt ämne.
Förundersökningen i fallet är enligt Tidningen Åland överlämnad till åklagare och åtalsprövning väntar. Brottsrubriceringen är dopningsbrott. (ml)